Hai!

Bijgewerkt: 27 okt 2020

Hai! Wow. Wat vliegt de tijd! Cliché, ja zeker, maar oh zo waar! Inmiddels ben ik al anderhalf jaar aan het werk in mijn Ukkepuk Spa - baby spa & wellness, meer dan 1000 volgers op Instagram en dacht..... misschien leuk om me even voor te stellen aan jullie.Naam: Jolanda van den Boom Geboren: 22 december 1975 te Utrecht Wonend: Hilversum Samen met mijn man Michael hebben we een hele lieve dochter - Lotte van inmiddels drie jaartjes jong. {Geboren in mei 2017}

Mijn dochter is destijds prematuur geboren, één maand te vroeg.(precies één maand ook) Dat was totaal niet naar verwachting. Die roze wolk? Geen idee.... Het was een chaotische hectische periode en oh oh al die hormonen en gevoelens wat een rollercoaster was het voor mij. In die periode lag Lotte in het ziekenhuis op de afdeling neonatologie. Dat is ook dé plek en de periode dat ik aanmerking kwam met babymassage, polariteitsmassage wel te verstaan en het buidelen met je baby. Wow! Zó fijn en zo mooi om te zien wat dat deed met Lotte, maar ook met mij! Lotte mocht na één maand op de neonatologie eindelijk naar huis. Ons meisje deed het heel goed! Door van alles met mijn eigen dochter meegemaakt te hebben zag ik in hoe fantastisch lief en mooi baby's zijn en dat je uit onder andere de lichaamstaal van je baby zoveel kan zien hoe je baby zich voelt. Dat de binding met je baby zoiets moois is! Helaas ook niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen, maar door baby massage aan je eigen kindje te kunnen geven dat is zoveel waard. Je leert er écht heel veel van.


Mijn dochter had de eerste weken thuis nog een sonde in, kreeg last van reflux, veel buikkrampjes, was onrustig, héél gevoelig voor prikkels, last van eczeem over haar gehele lichaam (tot bloedens aan toe) en hierdoor ook onrustig, later bleek ook dat ze hypermobiel is met dáár alle rompslomp bij (denk aan onderzoeken, fysio ed)Tussen alle ongemakken door was Lotte ook gelukkig een heel vrolijk, lief en tevreden meisje.


Zelf ben ik ook meerdere keren een bezoekje gaan brengen aan de baby spa met haar en wat had mijn kleine lieve meisje dan toch een lol. Ze maakte kreten van enthousiasme! Ik genoot iedere keer weer zo ontzettend om haar zo te zien bewegen en te zien genieten in haar badje. De hele wereld om mij heen stond even stil. Dit waren mijn quality time momentjes met mijn lieve Lotte. Ik heb daar zulke fijne en goede herinneringen aan en hoop dan ook dat ik hetzelfde meegeef aan de ouders die bij mij in de baby spa komen met hún kleine trots!


Tijdens mijn zwangerschap kwam ik ook zonder werk te zitten en zat dus na mijn bevalling/verlof thuis met een uitkering. Dit alles bij elkaar deed mij beseffen dat als ik weer aan werk zou gaan, ik nu wel iets wilde gaan doen wat ik écht leuk vind om te doen. Met volledige passie en liefde. Maar wat dan?


Ik ben een erkende Docenten opleiding Shantala Babymassage gaan doen en heb mijn certificaat daar ook voor gehaald. Zo heb ik een jaar lang, vóór de baby spa open ging, bij mensen thuis met veel passie de cursus babymassage en baby yoga gegeven. Zo leerde ik in de praktijk nog véél meer over baby's maar ook over de ouders en eventuele problemen waar ik ze mee kon helpen door nuttige tips mee te kunnen geven. Heel dankbaar en leuk om te doen. Ondertussen was ik ook al druk met mijn ondernemingsplan om een baby spa op te zetten en ben ik de EHBO cursus voor baby's en kinderen gaan doen en heb hier ook een certificaat voor behaald. Ik had zelf nog nooit eerder een ondernemingsplan gemaakt, maar het was me gelukt en heb het helemaal zelf gedaan! Uiteindelijk is na hard werken in februari 2019 mijn baby spa open gegaan.


Het mooie pand waar de baby spa in gevestigd is, was niet zo mooi hoor toen ik er in kwam. Mijn lieve man is schilder en wow wat hij heeft hij de baby spa fantastisch mooi gemaakt! Volledig naar mijn wensen. Ze zeggen wel eens achter elke grote man staat een sterke vrouw, maar achter deze vrouw staat een fantastische lieve man die volledig in mij én mijn baby spa geloofd!

Dankbaar dat ik al zóveel baby's heb mogen ontvangen in mijn baby spa! Zoveel newborn ouders goede tips, verlichting bij vele ongemakken, een beter slaapritme en een uniek, leuk, ontspannen en een om nooit te vergeten moment mee heb kunnen geven. Ik heb er lang over gedaan om mijn eerste blog te schrijven. Ik vond het ook best spannend en beetje eng zelfs om zo persoonlijk te worden, echter wat een hoop lieve en leuke reacties kreeg ik op social media waar ik mij voorstelde!! Ook wel fijn om als ouder te weten met wie je te maken krijgt als je bij mij in de baby spa een sessie boekt. ;-) Nu heb ik mijn eerste blog dan toch geschreven. Ben dus nieuw in deze blog wereld en ga eens zien of dit wat voor mij is.....Zouden jullie nog meer van mij willen weten? Of misschien leuke ideen voor een nieuwe blog? Misschien wil jij zelf wel een blog schrijven op deze site om jouw ervaring te delen? Ik hoor het heel graag!


Lieve groetjes,

Jolanda


OEI IK GROEI

Happy service award

Wij zijn trots op onze happy service award die wij mochten ontvangen omdat wij er voor zorgen dat ouders samen met hun kindje even heerlijk tot rust kunnen komen onder professionele en gepassioneerde begeleiding.

Keurmerk OIG Happy Service.png

© Ukkepuk Spa & Wellness
KvK 71013075        BTW NL002115479B19   NL49KNAB0257599401

  • Facebook
  • Instagram