Wat is een Baby Spa

Ukkepuk Spa & Wellness is een Baby Spa speciaal voor baby's. Je baby is vanaf 2 weken (als het naveltje in orde is) tot 1 jaar oud welkom. Ukkepuk Spa is een kleinschalige, rustige, veilige, professionele maar ook gezellige plek voor je baby.  Als ouder ben je continue samen met je baby. Echt even quality time voor jou en je baby. Samen genieten en even tot rust komen, zonder teveel prikkels.

​Ukkepuk Spa & Wellness heeft 3 speciale badjes, gevuld met heerlijk zuiver, warm (35 - 37 graden}, chloorvrij en vrij van chemicaliën water. Hier gaat jouw baby door middel van een nekring/ float heerlijk in 'floaten' (vrij bewegen). De temperatuur  in de Baby Spa is goed warm zodat de baby niet kan afkoelen tijdens een sessie.

Een sessie duurt ongeveer 60 minuten, maar er kan maximaal anderhalf uur gebleven worden om je baby nog rustig voor of na de sessie te voeden en zelf ook een vers kopje koffie of thee te nuttigen. Baby’s worden hongerig van het floaten. Elke sessie start met (maximaal) een half uur floaten, dit is afhankelijk van hoe je baby reageert op de kennismaking met het water in het badje. Gemiddeld floaten de meeste baby's ongeveer 12 á 15 minuten, zeker als ze voor het eerst komen. Het is niet te vergelijken met thuis in bad gaan. Wanneer je baby vaker komt vergroot dit de gewenning en kan je baby tot 30 minuten floaten.

De nekring/ float is inmiddels bij veel mensen wel bekend. Het klinkt misschien een beetje eng, maar je baby ondervindt hier totaal geen hinder van. Veel mensen kennen de Tummy Tub wel. Hier gaat jouw baby in de emmer 'hangen' als het ware en ondersteun je je baby bij zijn kinnetje en achterhoofd. De Float doet eigenlijk hetzelfde. De float weegt bijna niets en zit los rond de nek van je baby. Eenmaal in het water blijft hij drijven (floaten), door de zwaartekracht blijft jouw baby erop hangen, waardoor het kinnetje en achterhoofdje van je baby worden ondersteund en kan hij vrij bewegen in het warme water. Als ouder sta je naast het badje je baby aan te moedigen. Het floaten is héél intensief voor je baby en duurt daarom maximaal een half uur. ​

​Na het floaten droog je je baby af en neem je plaats in de massageruimte. Hier masseer je jouw baby zelf, onder begeleiding van een professioneel docent (Shantala) Babymassage. Voor de massage werken wij met natuurlijke massageolie. Al onze handdoeken worden met een ecologisch wasmiddel gewassen geheel parfumvrij en ecologisch afbreekbaar.

Ons personeel is in bezit van de volgende diploma's:

Docent (Shantala) Baby massage en EHBO diploma voor baby's en kinderen.

De (nek) floats bij ons zijn volledig veilig en wij hebben ze ook in vele verschillende maten, zowel voor de allerkleinste als de wat oudere baby's.